Tweede maestro: Madeleine van Toorenburg

Graag stellen we onze tweede Maestro aan u voor: Madeleine van Toorenburg, lid van de Tweede Kamer vanuit het CDA. Ze is niet geboren in ‘s-Hertogenbosch, maar er wel geland. Het is de plek waar zij met haar gezin tot rust komt.

Madeleine van Toorenburg is sinds 2007 lid van de Tweede Kamer. Zij is vanuit het CDA woordvoerder Veiligheid en Justitie, terrorismebeleid en Asiel. Ook is zij Vice-fractievoorzitter van deze politieke partij. Na haar rechtenstudie heeft zij onder meer werkervaring opgedaan binnen de universitaire wereld, de advocatuur, het gevangeniswezen, de VN en de justitiële jeugdzorg (De Leij in Vught). De liefde voor 's-Hertogenbosch is bij Madeleine lang geleden ontstaan. Tijdens het reizen was het een fijne plek voor een gezellige pauze. In 1998 is zij er na haar huwelijk ook echt geland. De Groote Wielen is nu de plek waar ze met haar tienerdochters, man en hondje de rust vindt in haar drukke leven als kamerlid. Madeleine heeft een brede muzieksmaak, maar de plaat van de originele Londense musical Les Miserables is het meest grijs gedraaid. Als jong meisje heeft ze vier jaar pianoles gehad, maar ze is het spelen wat verleerd. De piano in huis wordt af en toe nog wel door haar dochters gebruikt. Volgens de mensen om haar heen is Madeleine een doorzetter, een verbinder, ongeduldig, betrokken en bezorgd. We zijn benieuwd hoe dat tot uiting komt in haar rol als Maestro. Maakt ze kans om te winnen? Madeleine geeft aan er in ieder geval een feestje van te willen gaan maken! 

madeleinevantoorenburg-halfbody1.jpg